Kredit od 2,5 miliona pokreće proizvodnju

Bez autora
Jul 13 2011

Nastavak proizvodnje u plužinskoj fabrici elektroda, koja je zaustavljena prije mjesec zbog nedostatka obrtnih sredstava, isključivo zavisi od bankarskog kredita i garancija države. Predsjednik sindikata FEP-a Milenko Pejović ističe da je riječ o 2,5 miliona eura kredita, za koji Erste banka očekuje da dobije pisane garancije od države i Investiciono-razvojnog fonda. Država je dala usmenu garanciju za kredit od 1,5 miliona eura, a Investiciono-razvojni fond za milion. Očekuje se da će sredstva biti realizovana sljedeće sedmice. Riječ je o novcu neophodnom za pokretanje proizvodnje, isplatu otpremnina za tehnološki višak i obezbjeđenje sredstava za izmirenje dijela od 22 neisplaćene zarade. Sindikat i radnici nadaju se da će nadležni ispuniti obećanja i u fabrici ponovo pokrenuti proizvodnju.

Kredit od 2,5 miliona pokreće proizvodnjuNastavak proizvodnje u plužinskoj fabrici elektroda, koja je zaustavljena prije mjesec zbog nedostatka obrtnih sredstava, isključivo zavisi od bankarskog kredita i garancija države.

Predsjednik sindikata FEP-a Milenko Pejović ističe da je riječ o 2,5 miliona eura kredita, za koji Erste banka očekuje da dobije pisane garancije od države i Investiciono-razvojnog fonda.

- Država je dala usmenu garanciju za kredit od 1,5 miliona eura, a Investiciono-razvojni fond za milion. Očekuje se da će sredstva biti realizovana sljedeće sedmice. Riječ je o novcu neophodnom za pokretanje proizvodnje, isplatu otpremnina za tehnološki višak i obezbjeđenje sredstava za izmirenje dijela od 22 neisplaćene zarade. Sindikat i radnici nadaju se da će nadležni ispuniti obećanja i u fabrici ponovo pokrenuti proizvodnju - poručio je Pejović.

On je kazao da je juče upućen javni poziv zaposlenima za odlazak na dobrovoljnoj osnovi, za koji se mogu prijaviti do 27. jula. U Fabrici elektroda, čiji je najveći pojedinačni vlasnik državni Investiciono-razvojni fond, od 164 zaposlenih 72 je prekobrojnih i po Kolektivnom ugovoru sleduje ih otpremnina od oko 9.500 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik